Header

Invigning av Centrum för digital humaniora

20 Apr-2015 | Skrivet av Sverker Lundin i Extramuralt | Humant | Intramuralt

Hej!

Idag den 20 april invigs vårt centrum och första versionen av vår hemsida har kommit upp. Vår verksamhet är ny sedan årsskiftet: efterhand som vi bygger ut den bygger vi också ut informationen här på hemsidan.

Vi ser ett tydligt behov av att förtydliga potentialerna i digital humaniora inte minst genom att öppna upp för nya tvärvetenskapliga samarbeten och utveckla testfall som visar på vägar framåt. Vi kommer att hålla er underrättade om detta och mycket annat.

Sedan vi började verksamheten vid årsskiftet har jag varit föreståndare, och jag är mycket nöjd över att kunna meddela att jag redan har gjort min bästa insats som föreståndare: nämligen att se till att bli ersatt av en betydligt bättre kvalificerad föreståndare, Cecilia Lindhé som kommer hit från sitt arbete som föreståndare för Humlab i Umeå. Cecilia tillträder som föreståndare för centrumet den 1 juli, men kommer att vara med vid invigningen och ge sin syn på forskningsfältet. Det skall bli väldigt roligt att följa fortsättningen!

Mats Malm

Följ bloggen med RSS Du kan svara eller lämna en trackback.

Kommentera inlägget

Göteborgs universitet förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande.

Din epost-adress kommer inte publiceras. Namn och epost är obligatoriska fält.

*