Digital humaniora i Norden

28 Apr-2015 | Skrivet av Sverker Lundin i Extramuralt | Humant

Knappt har vi hunnit inviga Centrum för digital humaniora i Göteborg förrän vi skapar en förening för Digital humaniora i Norden! I torsdags konstituterade vi föreningen vid ett möte i Oslo: föreningen är tänkt som en underavdelning av European Association for Digital Humanities (eadh.org), som i sin tur är del av Alliance of Digital Humanities Organizations (ADHO). Vid den stora konferensen i Sydney (dh2015.org) kommer vi att ha ett möte om den nordiska föreningen – torsdag den 2 juli kl 12.45, alla är välkomna! Sedan kommer mer information om det hela efter hand – inte minst på den här webbplatsen.

Vi startar med en konferens vid Nasjonalbiblioteket och universitetet i Oslo, den 14-16 mars nästa år, skriv in det i kalendern!

Följ bloggen med RSS Du kan svara eller lämna en trackback.

1 kommentar

• Elisabet Göransson säger:

Utmärkt att det startats en förening för Digital humaniora i Norden! Ser fram emot mer information, inte minst om hur man ansluter sig och hur man kan bidra! Med vänlig hälsning Elisabet Göransson, Lunds universitet

Kommentera inlägget

Göteborgs universitet förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande.

Din epost-adress kommer inte publiceras. Namn och epost är obligatoriska fält.